Waterkwaliteit

Het is belangrijk om de waterkwaliteit van drink- en proceswaterinstallaties op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen c.q. te houden. Door verschillend mogelijke oorzaken kan de kwaliteit van het water dalen met, soms, ingrijpende acties tot gevolg. Op het gebied van microbiologie kan er bijvoorbeeld een Legionella besmetting ontstaan waardoor er direct gezondheidsrisico ontstaat voor gebruikers van de waterinstallatie.

 

Door chemische verstoringen, zoals bijvoorbeeld corrosie, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan door schade aan de drinkwaterinstallatie wat kan resulteren in een risico voor gebruikers van de installatie.

Immolab heeft jarenlange ervaring in het bemonsteren van (drink)waterinstallaties en adviseert klanten proactief op welke wijze (drink)waterinstallaties zo goed mogelijk kunnen worden beheerd. De monsternames en metingen van de (drink)waterinstallaties worden uitgevoerd door kundig personeel welke beschikken over de vereiste certificeringen.

In het onafhankelijke, geaccrediteerde, laboratorium (L 559) wordt vervolgens de analyse naar de kwaliteit van het (drink)water verricht.

Neem contact op
Onderscheidend kwaliteitsniveau
Ruim 20 jaar ervaring in onderzoek naar water- en luchtkwaliteit
Onderscheidend in het meedenken in de meest praktische en efficiënte oplossingen