Legionellapreventie

Het is gebruikelijk dat de Legionella bacterie zich standaard in de waterleidingen bevindt, echter zodra het totaal aantal Legionellabacteriƫn in te grote hoeveelheden aanneemt kan dit een gezondheidsrisico vormen voor gebruikers van de drinkwaterinstallatie. Dit is te voorkomen middels een correct Legionellapreventiebeleid. Immolab is gespecialiseerd in Legionellapreventie en mag haar klanten hierover adviseren, dit gebeurd op aanvraag en proactief vanuit de Legionellamonsternemingen.

 

Door middel van het uitvoeren van verschillende werkzaamheden binnen het Legionellapreventiebeleid wordt ervoor gezorgd dat de Legionellabacterie zich niet kan vermenigvuldigen. Immolab is gecertificeerd middels haar eigen BRL-6010 certificaat en hierdoor mogen wij uw drinkwaterinstallatie volledig onderzoeken en u adviseren hoe u uw drinkwaterinstallatie kunt laten voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. De Legionellabacterie kan bijzonder snel vermenigvuldigen, op warme locaties in de drinkwaterinstallatie en in afgedopte leidingdelen in het bijzonder. Deze locaties worden in het Legionellapreventiebeleid extra in de gaten gehouden zodat ongewenste bacteriegroei kan worden beperkt. Tevens vormen leidingdelen die niet voldoende worden gebruikt een verhoogd risico op bacteriegroei. Tijdens onze inventarisatie van uw drinkwaterinstallatie worden alle technische aspecten beoordeeld en wordt dit op de juiste wijze omschreven in het adviesrapport.

Immolab beschikt over eigen Legionellapreventie adviseurs die zelfstandig mogen adviseren. Omdat de Legionellabacterie zich snel kan ontwikkelen is het van groot belang op uw drinkwaterinstallatie regelmatig te laten onderzoeken, dit kan worden uitgevoerd door een monsterneming bij u op locatie. Immolab beschikt over een eigen accreditatie (L 559), welke wettelijk is vereist om een Legionellamonsterneming te mogen uitvoeren in Nederland.

De certificeringen en accreditatie (L 559) van Immolab geven onze deskundigheid aan bij het inventariseren van drinkwaterinstallaties en de mogelijkheden die wij kunnen bieden in het adviseren bij een Legionella overschrijding. Wij zijn altijd op te hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen ons marktsegment. Onze focus ligt bij het bieden van de beste service en het maximaal uitvoeren van Legionellapreventie. Bij Immolab bent u aan het juiste adres voor de werkzaamheden omtrent de Legionellapreventie bij u op locatie.

Vraag een offerte aan