GAVE VERHALEN

Een titel die geen toelichting nodig heeft…

Op deze pagina zie je steeds wisselende korte verhalen. Voorbeelden van mooie projecten, bijzondere ervaringen of mooie en noemenswaardig gebeurtenissen.
Maar ook mooie referenties van onze klanten.

Op een zomerse avond even rond 20:00 uur slaat bij een buitenlandse investeerder in Nederlands vastgoed de stress toe doordat een medewerker besmet is geraakt door met Legionella bacterie. Diezelfde avond is Purus op locatie om een vooropname en een plan van aanpak te maken. Het plaatsen van Legionella veilige douchekoppen en beveiligingen op tapkanen werd door de gebouweigenaar als niet voldoende veilig gekenmerkt, hierop werd besloten een chemische reiniging en desinfectie in te zetten. De volgende ochtend om 08:00 uur was het gehele team van Purus inclusief inleenkrachten op locatie waarna de volgende maandag iedereen weer veilig aan het werk kon gaan.

Snel schakelen; zo doen wij dat!

Welcome on board! Op 1 juni 2020 is Aquative onderdeel geworden van Sansidor. Deze specialist op het gebied van (drink)water verzorgt het hele spectrum van waterinspecties (onder andere legionella). Denk aan monstername en advies. Ook lost Aquative bacteriologische problemen op via technische aanpassingen of door het reinigen van leidingtracés.

Waterspecialist Aquative aan boord

Samen sterker: Sansidor heeft BioLab als organisatie ondergebracht bij Immolab. De bekendheid van BioLab, en dan hebben we het vooral over de webwinkel, blijft ongekend populair. Vandaar dat deze site en webshop in de lucht blijven. Vooral de webshop voor legionella-producten loopt uitstekend.

Webwinkel Immolab en Purus blijft ongekend populair

Een goede waterkwaliteit is juist in zorginstellingen noodzakelijk. De patiënten en bewoners zijn immers kwetsbaar. In 2019 en 2020 renoveerde Aquative het complete leidingsysteem voor zorgtehuis Het Zonnehuis in Zwolle.

Watertechnisch Adviseur Arjan Jansen: “Het was een bijzonder én een complex project. Door al deze tijd samen op te trekken met de klant, is het een succes geworden.” Nieuwsgierig naar de dienstverlening van Aquative: www.aquative.nl.

Renovatie leidingsysteem verzorgingstehuis Het Zonnehuis

Margriet Tensen van Tensen & Nolte is door Buitenlandse Zaken gevraagd om aan te sluiten bij een team van experts om in juli 2020 af te reizen naar Suriname. Haar expertise is cruciaal om een verdere uitbraak van COVID-19 in Suriname te beperken. Margriet verbleef twee weken in Suriname. Samen met het expertteam van onder andere Radboudumc zijn op vele locaties grote stappen gemaakt.

Tensen & Nolte bestrijdt COVID-19 in Suriname

Dick van Drooge en Paul Blahowetz verkochten ‘hun’ Immolab in 2018 aan Sansidor. Dat deden ze vanuit de grote wens om na de overname actief mee te participeren en door te bouwen aan Immolab. Dat is gelukt. “We hebben nu een grote organisatie naast ons staan. Dat helpt om onze groei te versnellen. Natuurlijk is het even wennen en moet er van alles geregeld worden. Maar uiteindelijk is het vooral inspirerend om in deze netwerkorganisatie samen met andere ondernemers op te trekken”, stelt Dick van Drooge.

Immolab vertelt hoe overname bevalt

Hoe loopt eigenlijk het “legionella proces” Purus geeft schematisch uitleg: Een risico analyse brengt alles in kaart. Inspecties geven controles op locaties. Monsternames zoomen in. Analyses geven wel of geen overschrijding weer.

Indien een probleem zijn diverse methode (chemisch of thermisch bijvoorbeeld) op de bron aan te pakken en schoon (drink) water te garanderen!

Het proces tot en met reiniging na legionella

Jaren geleden deden we vooral, of eigenlijk uitsluitend de eerste basis vraag tot het chemisch reinigen van leidingtracés na bacteriologische problemen. Dat doen we nog steeds, maar gelijkelijk aan stelt de klant een veel bredere vraag. Vervangen van keerkleppen tot het compleet aanpassen van hele bestaande drinkwaterinstallaties!

Purus technische aanpassing

Frank Boomzaaier van Zorgbalans in Haarlem: Het is uniek dat we al zo lang – sinds 2002 (!)- intensief samenwerken met Immolab voor ons watergerelateerd onderzoek en advies. Op basis van wederzijds vertrouwen kunnen we elkaar alles zeggen en daarmee scherp houden. Natuurlijk moet de kwaliteit ook gewoon goed zijn, maar dat zit wel goed!

Immolab krijgt compliment van klant