Keerklepcontrole

UITVOERING EN ADVISERING OP HOOG NIVEAU

Voor veel locaties is het in Nederland verplicht om preventief aan Legionellabeheer te doen. Het in de arm nemen van een BRL6010 gecertificeerd Legionella adviesbureau is het startpunt voor een goed Legionella advies. Op basis van de verkregen BRL6010 certificering kunt u er als opdrachtgever van uitgaan dat u wordt geadviseerd door een Legionella adviseur met de vereiste kennis en ervaring.

Is een keerklepcontrole verplicht?

In Nederland is het verplicht om jaarlijks een keerklepcontrole uit te voeren, op basis van Waterwerkblad 1.4G. Hierin staat dat alle aanwezige en controleerbare keerkleppen, of terugstroombeveiliging, jaarlijks gecontroleerd moeten worden. Door deze jaarlijkse controle uit te voeren wordt voldaan aan de wettelijke verplichting én worden mogelijke defecten binnen de waterinstallatie tijdig in kaart gebracht.

Wat is een keerklep?

Bij de jaarlijkse keerklepcontrole wordt gecontroleerd of de aangebrachte keerklep in goede staat is én of dat de keerklep drukvast is, daarnaast is het van belang dat het juiste type keerklep is toegepast. In hoeverre het juiste type keerklep is toegepast, wordt geïnventariseerd door onze Legionella adviseurs. Op basis van dit advies ontvangt onze opdrachtgever een geheel en kloppend overzicht van alle aanwezige keerkleppen en mogelijke technische verbeteradviezen, zodat de keerklepcontrole op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Een keerklep is een beveiliging in de waterinstallatie welke bij juiste werking voorkomt dat terugstroming van water in de installatie ontstaat. Keerkleppen zijn onder andere verplicht bij diverse aansluiten zoals bijvoorbeeld vaatwassers, wasmachines en drankautomaten.

Hoe kan ik mijn keerkleppen laten controleren?

Op basis van een actueel overzicht met de aanwezige keerkleppen, verrichten wij voor onze opdrachtgevers de jaarlijkse keerklepcontrole. Één van onze technische collega’s verricht op locatie de daadwerkelijke controle, waarbij de keerklep wordt gecontroleerd op de juiste werking. Daarnaast kan het voorkomen dat de controleur specifieke dingen op locatie tegenkomt waardoor overleg met de Legionella adviseur wordt gepleegd.

Hierdoor kan de opdrachtgever erop aan dat de keerklepcontrole goed en volledig wordt uitgevoerd. Daarnaast wordt na uitvoering van de keerklepcontrole een rapportage verstuurd met daarin alle bevindingen op locatie. Onze Legionella adviseurs lichten deze rapportage op verzoek van onze opdrachtgevers toe en kunnen bijstaan in eventueel te ondernemen acties zoals bijvoorbeeld het verrichten van technische aanpassingen.

Weten of u voldoet op het gebied van Legionella preventie?

Uw verplichte keerklepcontole laten uitvoeren door onze technische experts? Graag komen wij vrijblijvend bij u langs om dit met u door te nemen. Laat uw gegevens achter via onderstaande button en wij nemen spoedig contact met u op voor het maken van een afspraak óf Whatsapp ons via de chatfunctie. Vanzelfsprekend is het gezien de huidige richtlijnen van het RIVM ook mogelijk om eerst een afspraak op afstand in te plannen.