WATERKWALITEIT

Een goede waterkwaliteit is van groot belang. Gelukkig kan er in Nederland gebruik worden gemaakt van een hoge kwaliteit van het water. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit zo hoog mogelijk blijft en dat gebruikers van het water geen klachten krijgen is, is het mogelijk om de waterkwaliteit te meten. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u een hoge kwaliteit water levert en wordt u in geval van afwijkingen geadviseerd over te ondernemen vervolgstappen.

Waarom kan een aanvullende microbiologische of chemische monstername belangrijk zijn?

Het water, zoals dat in Nederland wordt aangeboden door de drinkwaterbedrijven, is microbiologisch en  chemisch gezien van een hoge waterkwaliteit. Ook de drinkwaterbedrijven onderzoeken het water dagelijks op veel verschillende soorten parameters, zodat er een goede waterkwaliteit geleverd wordt. Immolab meet dagelijks de bij haar opdrachtgevers op verschillende soorten parameters. In samenspraak met de opdrachtgevers wordt voorafgaand aan het onderzoek een pakket van parameters samengesteld, zodat na analyse van de waterkwaliteit een goed onderbouwd advies gegeven kan worden.

Wanneer is een chemische monstername van toepassing?

Dit onderzoek kan opgenomen worden in het algemeen periodiek onderhoud van de technische installaties welke door het onderhouds- of servicebedrijf wordt uitgevoerd. Dit voorkomt dat men verrast wordt door problemen (verkalking, verstoppingen, corrosie en soms zelfs stilstand van de installatie) welke veroorzaakt zijn door het water binnen de installatie. Over het algemeen brengt dit hoge en onvoorziene kosten met zich mee. Tevens kan dit onderzoek plaatsvinden wanneer er reeds problemen zijn. Wij kunnen duidelijk maken of dit probleem veroorzaakt wordt door het water in de installatie.

Al ruim 20 jaar voert Immolab op dagelijks in heel Nederland onderzoeken uit naar de waterkwaliteit. Onze werkzaamheden worden uitsluitend uitgevoerd door gekwalificeerd personeel omdat een wateronderzoek volgens strikte regels moet worden uitgevoerd. Immolab beschikt over vakkundige adviseurs welke onze opdrachtgevers adviseren over de waterkwaliteit.

Kunnen er nog andere parameters onderzocht worden?

Samen met ons partnerlaboratorium kunnen wij alle vereiste meetprogramma’s onderzoeken en daarnaast kunnen wij op aanvraag specifieke parameters onderzoeken, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van lood in drinkwater. Bent u benieuwd wat wij voor kunnen betekenen, neem dan contact op via 0180 – 55 23 00 of reageer via onderstaande button.

Een greep uit onze klanten

Onderstaand een kleine selectie uit de opdrachtgevers waar we voor mogen werken.