LUCHTKWALITEIT METEN

DE LUCHTKWALITEIT IN UW PAND MOET VOLDOEN AAN DE GESTELDE NORMEN EN VEILIGHEIDSEISEN. IMMOLAB KAN MET PROFESSIONELE APPARATUUR DE LUCHTKWALITEIT METEN OM DE VEILIGHEID BINNEN UW PAND TE ANALYSEREN EN TE VERBETEREN.

Wij kunnen de luchtkwaliteit in uw bedrijf meten om de gezondheidsrisico’s en eventueel geuite klachten te onderzoeken. Wanneer u gebruik maakt van ventilatiekanalen voor bijvoorbeeld airconditioning of luchtverversing dan nestelen bacteriën en schimmels zich in deze kanalen. Binnen korte tijd wordt de lucht door deze bacteriën en schimmels vervuild en zorgt de rondgepompte lucht door het luchtbehandelingssysteem mogelijk voor verschillende gezondheidsrisico’s. De klimaatbeheersing op kantoor wordt dan ook aangetast. De luchtkwaliteit meten is in dergelijke situaties dan ook vereist.

De luchtkwaliteit meten

Immolab kan de luchtkwaliteit meten en periodiek in kaart brengen of er aanvullende gezondheidsrisico’s spelen. Vaak zijn dergelijke risico’s al in de risicoloze fases op te sporen. Zo wordt efficiënt en preventief voorkomen dat gevaarlijke deeltjes de kans krijgen om de luchtkwaliteit verder aan te tasten. Door middel van specifieke luchtonderzoeken sporen wij eventuele problemen op, geven wij onderbouwd advies en zorgen wij direct voor de juiste oplossingen.

Microbiologische deeltjes zijn niet met het oog waar te nemen en de aanwezigheid kan uitsluitend worden gemeten met speciale apparatuur. In gebouwen waar veelvuldig gebruikt wordt gemaakt van luchtbehandeling zijn gedurende de zomer de ramen vaak gesloten. Een luchtkwaliteitscontrole uitvoeren of er voldoende lucht wordt ververst kan mogelijke gezondheidsrisico’s en ziekteverzuim voorkomen.. Wij kunnen op dat moment de luchtkwaliteit meten en analyseren of deze voor risico’s zorgt.

Microbiologisch luchtonderzoek

CO2 meting

Fijnstof onderzoek

Hoge kwaliteit

Immolab is aangesloten bij branchevereniging Binnenklimaat Nederland. Onze adviseurs, op het gebied van het meten van de luchtkwaliteit, zijn volledig op de hoogte van de vereiste meetprotocollen en adviseren u als opdrachtgever aan de hand van deze gegevens. Wij gebruiken uitsluitend goedgekeurde en gekalibreerde apparatuur om nauwkeurige onderzoeksresultaten te garanderen. Voorafgaand aan de uitvoering van het onderzoek bespreken wij met u de onderzoeksopzet, zodat u vooraf op de hoogte bent.

Onderzoeksopzet

Tijdens het meten van de luchtkwaliteit houden wij ook rekening met de luchtvochtigheid binnen uw bedrijf en in individuele ruimtes. Een hoge luchtvochtigheid in combinatie met slechte ventilatie biedt de perfecte omstandigheden voor vermenigvuldiging van bacteriën en schimmels. Omdat de vermenigvuldiging over het algemeen plaatsvindt op plekken die niet zichtbaar zijn kunnen deze risico’s zich ongezien verspreiden. Door het meten van de luchtkwaliteit kunnen wij achterhalen of dergelijke risico’s in uw bedrijf spelen.

ONDERZOEK LUCHTKWALITEIT OP KANTOOR

Bij een onderzoek naar de luchtkwaliteit op kantoor wordt standaard een monsternameplan besproken samen met onze opdrachtgever. Dit wordt vooraf afgestemd om een zo goed en compleet mogelijk beeld te krijgen van de luchtkwaliteit of om een zo goed mogelijk antwoord te geven op het vraagstuk.

Bij klimaatbeheersing op kantoor wordt de lucht regelmatig ververst. De lucht wordt gefilterd en bevochtigd voordat het via het luchtbehandelingssysteem wordt verspreid. De werking hiervan kan worden getest door de luchtkwaliteit te meten. Bovendien werkt klimaatbeheersing op kantoor uitsluitend wanneer er geen ramen worden geopend. Zo kan de lucht continue worden verwarmd of gekoeld en heeft de temperatuur van de buitenlucht hier geen invloed op.

Wanneer u gebruik maakt van klimaatbeheersing op kantoor dan is het van belang om de luchtkwaliteit te meten. De resultaten uit dit onderzoek geven aan of het veilig is om in het bedrijf en in individuele ruimtes te werken.

Een greep uit onze klanten

Onderstaand een kleine selectie uit de opdrachtgevers waar we voor mogen werken.