Let op de gevaren van Legionella, bij heropening van kantoorpanden

16 februari 2022

Nederland gaat binnenkort steeds verder van het ‘corona slot’, zo maakte minister Kuipers gisteren op de persconferentie bekend. Het thuiswerkadvies vervalt grotendeels waardoor iedereen zich weer meer op kantoor zal gaan bevinden. Voor de sociale contacten is dit natuurlijk erg fijn, maar door de ‘sluiting’ van de afgelopen twee jaar liggen er wel potentiële gevaren op de loer.

 

Drinkwaterinstallaties zijn berekend op de afname van water door de gebruikers van het pand. Omdat sinds de uitbraak van de Corona pandemie veel mensen vanuit huis hebben gewerkt is ook het gebruik van de drinkwaterinstallatie op kantoor anders geweest dan voorheen. Stilstand van het drinkwater kan samen met andere factoren resulteren in de groei van de Legionella bacterie. Met name locaties met vernevelende tappunten, zoals bijvoorbeeld (personeels)douches lopen risico.

Naast de monstername op de Legionella bacterie zijn overige Legionellabeheerstaken ook van belang, zoals bijvoorbeeld een drinkwaterinstallatie welke voldoet aan de NEN 1006, de jaarlijkse keerklepcontrole of wekelijks spoelen van niet gebruikte tappunten.

Het is in ieder geval raadzaam om het drinkwater te controleren op de Legionellabacterie, zodat tijdig gehandeld kan worden bij een eventuele normoverschrijding. De adviseurs van Immolab staan voor u klaar om passend advies te geven bij de verdere opening van kantoorpanden en overige locaties.

Neem contact met ons op zodat wij u passend kunnen adviseren. Wij zijn bereikbaar via 0180 – 55 23 00, info@immolab.nl of vul het contactformulier in op www.immolab.nl.

#Legionellapreventie #Immolab #bySansidor #drinkwaterkwaliteit #Legionellamonstername

Deel dit nieuwsbericht op Social Media